Voedselveilige luchtverwarming voor industriële droogtoren

Lucht voedselveilig verwarmen is geen evidentie, wél een fijne uitdaging voor onze warmte- en luchttechnische experts samen. Ze combineerden thermische olie met daarop afgestemde luchtbatterijen om hoge temperaturen van max. 200°C te kunnen bereiken. Zonder enig risico dat schadelijke stoffen, zoals nitraten, in het productieproces terechtkomen.

Indirecte luchtverwarming voor extra hoge temperaturen

De indirecte luchtverwarmingsinstallatie, ontworpen met als unieke basis een thermische-olie-ketel en daarop afgestemde luchtbatterijen, verwarmt de droogtoren tot wel 200°C. Dankzij de sterke samenwerking van onze warmte- en luchttechnische afdeling. De thermische-olie-ketel met een capaciteit van 2,3 MW rustten we uit met een luchtvoorverhitter om de verbrandingslucht in de schouw op te warmen met afgassen en zo het rendement te verhogen. Verder maakten we gebruik van een buizenwisselaar in plaats van de gebruikelijke platenwarmtewisselaars. Die garandeert een grote capaciteit en hoge betrouwbaarheid.

Fijn luchtfiltersysteem voor voedselveilige fijnchemicaliën

Het fijne, driedelige luchtfiltersysteem vormt een strenge barrière voor ongewenste stoffen. De warme lucht maakt een eerste passage door de fijnstoffilter om dan te eindigen in de HEPA-filter. Bovendien voorzagen we het systeem op de toevoeging van een groffilter in de toekomst.

Afwerking en opvolging naar Callens-normen

De kwaliteitseisen van de klant matchten met de hoge standaarden van Callens. De pompskids, bijvoorbeeld, bouwden we zorgvuldig op in ons Waregemse atelier, met de beste materialen die de installatie een lang leven beloven. Ook de elektrische sturing werd volledig verzorgd door onze Calliërs.

Loslaten doen we echter niet! Omdat het proces van deze producent dag en nacht verzekerd moet zijn, staan we 24/7 klaar om bij te springen bij onvoorziene situaties. Bovendien zorgt ons eigen serviceteam voor een onberispelijke, periodieke service van de hele installatie.

Technische eigenschappen

  • Capaciteit: 2,3 MW 
  • Zegeldruk: 10 barg
  • Werkdruk: 3 barg
  • Verbrandingsrendement: 95%
Callens drooglucht opwarmen met thermische olie
Callens drooglucht opwarmen met thermische olie