Industriële cv-ketels

Een industriële cv-ketel is een slimme, keuringsvrije keuze voor procestemperaturen tot 110 °C. Die lage temperaturen maken van het systeem trouwens een gunstig circuit om restwarmte naartoe te leiden.  

Contacteer ons

Een aangepaste industriële cv-ketel voor elk doel

Cv-ketels zijn volledig aanpasbaar aan uw industrie en productieproces. Dankzij hun eenvoudige structuur en beperkte nood aan randapparatuur, verbinden onze ingenieurs uw nieuwe of vernieuwde installatie vlot met uw bestaande apparatuur. Altijd met het oog op het hoogste energetische rendement en de geldende wetgevingen. Afhankelijk van uw wensen, maken we extra energierecuperatiesystemen mogelijk. 

De complete sturing van cv-ketel-systemen zit standaard ingebouwd in de ketel. Uiteraard voorzien we graag een aanvullende PLC voor een diepgaandere integratie met uw proces. 

Industriële ketels Callens

Ons aanbod aan industriële cv-ketels

De cv-ketels voor de industrie kennen twee primussen: de condenserende ketel en de drietreksketel. Onze ingenieurs selecteren de juiste voor uw situatie. Vervolgens berekenen ze welk brandertype de beste match oplevert, rekening houdend met het totale vermogen, de weerstand van het ketellichaam en de emissies. Stookplaatsen die een hoog en flexibel vermogen vragen, upgraden we doorgaans naar een cascade-opstelling. Dat geeft u een hoger rendement én regelbereik. 

Kenmerken van onze cv-ketels: 

  • Tot 8 Mw 
  • Lage mediumtemperatuur  
  • Direct gestookt 
  • Koppeling met thermische-olie-proces mogelijk voor koeling  
CV ketels voor de industrie

Industriële cv-ketels te huur

Voor dringende aanvragen is een cv-ketel uit ons huurpark de perfecte oplossing. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en vormen en worden vakkundig en in een mum van tijd aangesloten op uw bestaande warmtenetwerk.  

Ontdek hier meer over de huurmogelijkheden.

Industriële cv-ketels huren Callens

Onderhoud van en bijstand voor uw cv-installatie

Het periodieke onderhoud van een cv-installatie is beperkt tot een tweejaarlijkse check-up. Daarvoor kunt u steeds bij onze inhouse, gespecialiseerde servicedienst terecht, net zoals voor dringende en mindere dringende service-oproepen.  

Lees hier meer over onze service  

Onderhoud industriële cv-installatie

Projecten

Om u een idee te geven van onze expertise in thermische cv-ketels vindt u hier een aantal van onze mooiste projecten. Heet van de naald.